25 min
8 pers
713 kcal
Tags: nagerechtItaliaansfamilieweekend
Bereidingswijze
- Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan in 3-5 min. lichtbruin. Laat afkoelen en hak in een hakmolentje fijn. Hak de chocolade fijn. Doe intussen de frambozensiroop in een diep bord en meng met 250 ml water.
- Roer met een garde de mascarpone met de pistachepasta in een ruime kom los. Klop met de mixer de slagroom in een andere kom stijf en spatel door het pistachemengsel.
- Doop de helft van de lange vingers in de frambozensiroop en verdeel ze in een enkele laag over de ovenschaal. Verdeel de helft van de pistacheroom erover. Bestrooi met de gehakte chocolade en verdeel de frambozen erover.
- Doop de rest van de lange vingers in de siroop en verdeel in een laag over de frambozen. Verdeel de rest van de pistacheroom erover en dek af. Zet minimaal 4 uur in de koelkast. Bestrooi voor serveren met de geroosterde pistache.