30 min
4 pers
574 kcal
Tags: hoofdgerechtChineesvleesfamilie
Bereidingswijze
- Snipper de uien. Halveer de winterpenen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Verhit in een soeppan 2 el olie. Fruit de ui met 2 tl koriander 1 min. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook in 10 min. gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan de overige 2 el olie. Bak het gehakt met de overige 1 tl koriander in 5-8 min. bruin en knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met de staafmixer glad. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en kook in 3 min. gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen, verdeel het gehakt erover en garneer met blaadjes peterselie.