Ga naar inhoud
Homepage Recepten Varkenshaas-met-champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Dep het vlees droog met keukenpapier. Vouw het dunne deel terug en zet met cocktailprikkers vast, zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi rondom met zout en peper.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaas op een hoge stand in 5 min. rondom bruin. Leg het vlees in de ovenschaal, maar laat het bakvet in de pan zitten. Bak in 12-15 min. in het midden van de oven lichtbruin en rosé gaar.
  3. Snijd intussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olijfolie met het bakvet in de koekenpan en bak de champignons 5 min. al omscheppend op een hoge stand. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de mascarpone toe en verwarm 5 min. op een lage stand. Rasp intussen de kaas.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Schenk de vleessappen uit de ovenschaal bij de champignonsaus. Verhit intussen 1 el olijfolie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Snijd het vlees in plakken. Roer de vleessappen van het bord met ca. 150 ml kookvocht van de pasta door de champignonsaus. Giet de pasta af. Verdeel de spinazie, pasta en varkenshaas over borden en schep de champignonroomsaus erop. Bestrooi met de kaas.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)